Lystfiskerture.dk tilbyder forskellige fisketure på vores skibe M/S Albatros 1 og M/S Skagerrak på havet ud fra Hirtshals

 • Juni 2018

  Onsdag 6. juni fangede en af gæsterne denne haj på en 8 timers kysttur. 120
  cm lang og vejede 6,5 kg. Det er første gang vi har haft en haj om bord. Da
  vi rensede den dukkede der levende unger frem, som blev leveret til Nordsøen
  Oceanarium. Maj har budt på bedste vejr så længe jeg husker. Kun en dag
  aflyst på grund af vejret. Mange fisk – godt nok lidt små – men usædvanligt
  med den lille drift vi har haft mange af dagene. “Gule Rev” har budt på
  flotte og store fisk men også skuffende ture. I løbet af et par måneder
  kobler vi betaling af depositum på bookingsystemet. Vi har desværre haft en
  del bookinger, hvor folk bare er blevet væk, og det er frustrerende når vi
  siger nej til andre. Heldigvis har vi også sommetider det modsatte problem,
  at der kommer flere end der har booket plads, og sommetider er vi så næsten
  overfyldt. Booking pr. mail vil også være muligt, men kravet til depositum
  vil stadig være gældende. Telefonisk kun for bookinger 1 – 2 dage før
  afgang.

 • Maj 2018

  Billedet stammer fra 40 timers tur 29.04 – 30.04.18. Godt vejr indtil 30.04 ved middagstid og fangsterne muligvis bedste, vi har haft på en sådan tur. Største torsk 17,5 kg, 10 over 15 kg, 10 over 10 kg og mange store under 10 kg. Stor havtaske på 11,5 kg, langer, lyssej, mørksej og kuller, så det var trætte gæster og besætningsmedlemmer, der kom i havn.

 • 2018

  Dejlig januardag på søen

 • Sommer 2017

  Efteråret er kommet og vejret driller stadig og har desværre medført mange aflysninger. Ærgerligt men ikke til at ændre. Tror også vi behøver noget koldere vejr så vi forhåbentlig ser flere torsk på kysten igen. Fra nu af bliver det nok mest weekender vi kommer til at sejle med mindre man kommer grupper på minimum 8 personer. Vi har allerede nu en del bookinger til næste sæson og det er glædeligt. Vi kommer til at mangle personale til den nye sæson og måske afløsere, muligvis også weekender frem til april måned. Er nogen interesseret, så må man gerne henvende sig. Vi kommer til at mangle en eller 2 til dækket og 1 skipper.

 • NY BÅD - M/S Skagerrak

  Da vi har haft stigende efterspørgsel på flere ture til vrag og rev længere væk fra Hirtshals, er vi stolte af at præsentere vores nye båd M/S Skagerrak.

  Skagerrak er bygget i Norge som lodsbåd og har senest sejlet til vindmøller med base fra Fredericia. Hun er 16,5 meter lang og 4,8 meter bred og bygget i aluminium med to Volvo motorer. Hun har god plads til ca. 12 personer, hvilket gør M/S Skagerrak perfekt til mindre grupper, familieture, firmature eller lignende. Overnatning ombord er ikke muligt.

  M/S Skagerrak skyder en god fart, som gør det muligt at nå f.eks. ‘Det Gule Rev’ på kortere tid.

 • M/S Albatros 1

  Lystfiskerture.dk tilrettelægger et varieret program med fisketure på vores skib M/S Albatros 1 på havet ud fra Hirtshals – både langs kysten (4 – 10 timers varighed) og længere (10 – 96 timers varighed) ud i Skagerrak, som farvandet vest for Vendsyssel hedder. Programmet rummer fisketure for alle med interesse for havfiskeri, hvad enten man er erfaren eller nybegynder, og lige meget om man betragter fiskeriet som sport, rekreation eller ferieaktivitet for familier med børn.

  Max. 34 passagerer på dagsture og mindre på flerdagsture. Ved leje af hele skibet tilrettelægges turene i samarbejde med lejerne. Det giver dog ikke lejeren ret til at disponere skibet under turens gennemførelse.
  Turene gennemføres ved minimum 8 deltagere pr. tur (12 timer og længere – minimum 12 deltagere). Der tages endvidere forbehold for force majeure.

   

 • Før Afgang

  Har du helbredsforhold (f.eks. for højt blodtryk) hvor belastningen, man kan blive udsat for på havet, på nogen måde kan blive problematisk for dig, skal du søge råd hos din læge, før du tilmelder dig til en fisketur. Har du sygdomme, hvor du pludselig kan blive dårlig, skal du orientere skipperen om dette, så han har den viden, hvis du bliver dårlig på turen. Når du har booket en tur, skal du dagen forinden turen kontakte os på telefon 23 26 13 66 mellem klokken 18 og 19 for nærmere besked om vejret og turens gennemførelse. Ved aflysning af turen forsøger vi så vidt muligt at tilbyde alternativ dag eller tur i stedet for den aflyste tur.

 • Indkvartering

  Overnatning tilbydes i hus centralt beliggende i Hirtshals

 • Vejrforhold

  Kompasset giver dig en generel orientering om under hvilke vejrforhold turene kan gennemføres. Man skal dog altid ringe aftenen inden turen mellem kl. 18.00 – 19.00 for at få bekræftet om turen gennemføres, men husk at vejret hurtigt kan skifte og give andre forhold.

  Du skal møde senest 20 min. før afgang for registrering på den lovpligtige passagerliste, som vi skal efterlade på land tilgængelig for myndighederne. Samtlige passagerer skal registreres med navn samt navn og telefonnummer på passagerens nærmeste pårørende. Oplysningerne behandles fortroligt og vil ikke blive anvendt til andre formål.Endvidere skal du før afgang kunne nå at stuve og sikre dit medbragte fiskegrej m.m., således sejladsen til fiskepladserne kan foregå sikkert. Besætningen skal også have tid til at informere dig om skibets indretning og materiel, herunder nødudgange og redningsmidlernes placering og anvendelse.

   

 • Om Bord

  Personer mellem 18 – 65 år skal have gyldigt dansk fisketegn. Såfremt dette ikke er i orden, må den pågældende person ikke fiske. Fisketegn kan købes om bord.
  Mod forudbestilling er der mulighed for at leje fiskestang med hjul og snøre. Lejen koster 150 kr. pr. tur uanset turens varighed. Forfang og pirke kan du selv medbringe eller købe om bord.
  Skibets kiosk sælger et begrænset udvalg af pirke, forfang og kroge m.m.
  For sikkerheden om bord og for turdeltagernes komfort bedes du følge skibets ordensregler samt besætningens anvisninger vedrørende opholdet om bord.

 • Fiskeriet

  Albatros fisker fra Hirtshals indtil 30 sømil fra havnen. Vejret skal være godt – d.v.s. vinde under 8 – 10 m/s fra vestlige og nordlige retninger, og 10 – 12 m/s fra øst-lige og sydlige retninger. Bølgehøjden skal af hensyn til sikker håndtering af fiskegrej og lystfiskernes komfort helst være under 1,5 meter. Vandet skal være klart og strømmen helst mellem 0,5 og 1,5 knob.På kystturene fanges der hovedsageligt torsk på 1 – 6 kg og somme tider noget større. Endvidere mørksej på 1 – 5 kg, lyssej og forskellige fladfisk. Tidligt i sæsonen forekommer der ofte langer og havkatte op til 5 kg. I juli, august og september fanges der mange makrel og enkelte hornfisk.

  På ture til det Gule Rev og fiskeri på vrag finder vi ofte flere arter og større fisk.Generelt anbefaler vi 0.50 – 0.60 monofil eller tilsvarende flettet line (Fireline etc.).

  På fladfisketure dog kun 0.30 – 0.40 line.

  På kystturene kan du klare dig med pirke på 150 – 300 gram. På det Gule Rev og vrag 300 – 600 gram.

  Forfang er en god ide – type og udseende er nok mest et spørgsmål om egne ideer og erfaringer. Det samme kan siges om agn.

  MINDSTEMÅL

  Torsk – 30,0 cm
  Mørksej – 30,0 cm
  Kuller – 32,0 cm
  Kulmule – 40,0 cm
  Laks – 60,0 cm
  Havørred – 40,0 cm
  Rødspætte – 27,0 cm
  Pighvarre – 30,0 cm
  Slethvarre – 30,0 cm
  Søtunge – 24,5 cm
  Rødtunge – 26,0 cm
  Skrubbe – 25,5 cm
  Ising – 25,0 cm
  Ålekvabbe – 23,0 cm

 • Historien

  Albatros 1 er bygget i 1948 som gastanker, først til sejlads med flasker, men sidenhen med en stor tank, og sejlede i mange år for rederiet Kosan. I takt med at skibe byggedes større og større udgik hun som gastanker og er nu ombygget, så der nu er ophold og beboelse i den tidligere tank. Under navnet Pip har hun arbejdet med forskellige opgaver og med lystfiskere fra Nyborg. Solgtes i 2009 til Hirtshals og fik navnet Albatros 1. Hovedopgaven er stadig sejlads med lystfiskere, men andre opgaver klares også, såsom fornøjelsesture, som ledsageskib hvor kranhjælp er nødvendig, havnerundfarter, dykkerture, bryllupper til søs, begravelser til søs; ja, mulighederne er mange.

  Albatros 1 er en stor og tung båd som ligger roligt i søen, og der er god plads til gæsterne. Der er opholdsrum og køjerum under dæk, to toiletter med bad og et urinal i dækshøjde. En etage oppe er der et overdækket areal, hvor man kan sidde i læ for regn og vind, hvis man ikke vil under dæk. Hun er godkendt til sejlads med 45 passagerer på dagsture.

  Styrehuset er udstyret med moderne instrumenter til fiskesøgning, navigation og kommunikation. Du er velkommen til at komme og se styrehuset på vej til og fra fiskepladserne.

  TOBAKSRYGNING OG BRUG AF ÅBEN ILD ER IKKE TILLADT NOGEN STEDER MED UNDTAGELSE PÅ DÆKKET I DET FRI